Fastighetspriserna för att hyra i Kiruna (Norrbotten)

Hyrorna för fastigheter i Kiruna, i Norrbotten region har stigit kraftigt under de senaste månaderna. Fastighetspriserna för andrahandsbostäder har gått igenom en kraftig ökning i denna stad.

12 999,17 kr
Genomsnittligt pris senaste 6 månaderna
178,21 kr
Pris/m² senaste 6 månaderna
Genomsnittligt pris för m²

Priset per m² i Kiruna har ökat kraftigt under de senaste 6 månaderna. I December, det genomsnittliga priset per m² var 153,92 kr. I den följande månaden priset per m² ökade kraftigt till 190,5 kr. Priset för de följande två månaderna i (Februari, Mars) Föll 91 % Med avseende på de två föregående månaderna. Priset per m² har haft en betydande ökning av 124 % Under de senaste två månaderna , jämfört med det genomsnittliga priset för de föregående fyra månaderna. Detta erhölls genom att jämföra de fyra första månaderna av perioden går från ett pris per m² av 164,78 kr till 205,06 kr under April, och Maj.

Genomsnittligt pris

När man hänvisar till priset i Kiruna (städer), har detta ökat kraftigt under de senaste 6 månaderna. Det genomsnittliga priset under vår första provmånad under December, är 11 148 kr. Under Januari priset gick igenom en betydande ökning når 14 612 kr. Under de följande två månaderna (Februari, Mars) Hade det genomsnittliga priset en betydande minskning av 76 % i jämförelse med de två föregående månaderna. Baserat på en analys av de första fyra priser och de senaste två månaderna har det genomsnittliga priset har haft en kraftig ökning av 144 % Under de senaste två månaderna.

Genomsnittligt pris för rum

Grafen visar den genomsnittliga hyran för rum illustrerar att dessa bostäder med 2 rum är de mest prisvärda sådana. Vid ett pris på 17 701 kr de är 41 % Billigare än det genomsnittliga priset för Kiruna. Egenskaperna som har högst genomsnittspriset har 4 rum, Deras pris är 10 % Dyrare än genomsnittet. Efter att vi har bostäder med 3 rum prissatt till 12 683 kr.

När det gäller det genomsnittliga priset per m², är dessa bostäder med 3 rum de mest prisvärda med en kostnad på 154,7 kr / m², med en genomsnittlig 213,9 kr / m² pris i Kiruna. De bostäder med de dyraste genomsnittliga priserna har 2 rum. De är 52 % Dyrare än genomsnittet , följt av bostäder med 1 rum med ett pris på 305,16 kr / m².

Pris per fastighetstyp

Grafen visar den genomsnittliga hyrorna för fastighetstyp "Lokal" som den mest prisvärda vid en kostnad av 17 701 kr det är 58 % Billigare än det genomsnittliga priset i Kiruna. "Lägenhet" ses som den näst mest prisvärda fastighetstyp. Den dyraste fastighetstyp är "Villa" följt av "Hus". Vid ett pris på 22 875 kr det är 31 % Dyrare än det genomsnittliga priset.

Enligt den genomsnittliga kostnaden per m², är den mest prisvärda egenskapen "Lokal" till ett genomsnittspris på 55 kr / m² följt av "Radhus" prissatt till 134 kr / m². "Lägenhet" är den dyraste typen av fastighet med 250,1 kr / m² värdet följt av " Villa " med ett genomsnittligt pris på 234,33 kr / m².

Diagram över data
Genomsnittligt pris maj
Genomsnittligt pris för m² maj
Antal fastigheter som används i Kiruna
Antal bostäder som används i regionen Norrbotten
17 701 kr
213,9 kr
792
9 012
** Grafens data med inget eller noll värde beror på det finns inte tillräckligt med data tillgänglig för att få ett tillförlitligt värde
Relaterade sökningar i Norrbotten Län