Fastighetspriserna för att hyra i Kalix (Norrbotten)

Hyrorna för fastigheter i Kalix, i Norrbotten region har stigit något under de senaste månaderna. Fastighetspriserna för andrahands bostäder har stigit i denna stad.

7 178,33 kr
Genomsnittligt pris senaste 6 månaderna
93,22 kr
Pris/m² senaste 6 månaderna
Genomsnittligt pris för m²

Priset per m² i Kalix har ökat under de senaste 6 månaderna. I December, det genomsnittliga priset per m² var 87,11 kr. I den följande månaden priset per m² steg till 94,04 kr. Under de följande två månaderna har priset per m² praktiskt taget förblivit densamma , från 90,57 kr till 93,46 kr per m². Priset per m² har knappast förändrats under de senaste två månaderna jämfört med genomsnittspriset för de senaste fyra månaderna som går från ett genomsnittligt pris på 92,01 kr till 95,64 kr under April y Maj

Genomsnittligt pris

När man hänvisar till priset i Kalix (städer), Har det knappast skett några förändringar i de senaste 6 månaderna. Det genomsnittliga priset under vår första provmånad under December, är 7 244 kr. Under Januari priset gick igenom en betydande ökning når 8 752 kr. Under de följande två månaderna (Februari, Mars) sjönk det genomsnittliga priset 88 % i jämförelse med de två föregående månaderna. Under de senaste två månaderna har det genomsnittliga priset sjunkit med hänsyn till de tidigare. För att vara exakt det har fallit 86 % , Från 7 532,75 kr till 6 469,5 kr i April och Maj.

Genomsnittligt pris för rum

Grafen visar den genomsnittliga hyran för rum illustrerar att dessa bostäder med 1 rum är de mest prisvärda sådana. Vid ett pris på 5 950 kr de är 45 % Billigare än det genomsnittliga priset för Kalix. Egenskaperna som har högst genomsnittspriset har 4 rum, Deras pris är 2 % Dyrare än genomsnittet. Efter att vi har bostäder med 3 rum prissatt till 5 884 kr.

När det gäller det genomsnittliga priset per m², är dessa bostäder med 4 rum de mest prisvärda med en kostnad på 51 kr / m², med en genomsnittlig 93,7 kr / m² pris i Kalix. De bostäder med de dyraste genomsnittliga priserna har 1 rum. De är 13 % Dyrare än genomsnittet , följt av bostäder med 2 rum med ett pris på 96,79 kr / m².

Pris per fastighetstyp

Grafen visar den genomsnittliga hyrorna för fastighetstyp "Lägenhet" som den mest prisvärda vid en kostnad av 5 950 kr det är 26 % Billigare än det genomsnittliga priset i Kalix. "Bostadsrätt" ses som den näst mest prisvärda fastighetstyp. Den dyraste fastighetstyp är "Villa" följt av "Hus". Vid ett pris på 6 858 kr det är 117 % Dyrare än det genomsnittliga priset.

Enligt den genomsnittliga kostnaden per m², är den mest prisvärda egenskapen "Bostadsrätt" till ett genomsnittspris på 40 kr / m² följt av "Tomt" prissatt till 58 kr / m². "Villa" är den dyraste typen av fastighet med 122 kr / m² värdet följt av " Lägenhet " med ett genomsnittligt pris på 83 kr / m².

Diagram över data
Genomsnittligt pris maj
Genomsnittligt pris för m² maj
Antal fastigheter som används i Kalix
Antal bostäder som används i regionen Norrbotten
5 950 kr
93,7 kr
370
9 012
** Grafens data med inget eller noll värde beror på det finns inte tillräckligt med data tillgänglig för att få ett tillförlitligt värde